HYVÄ TIETÄÄ MINIGOLFRATAA SUUNNITELTAESSA

Tarvittava pinta-ala

Minigolfrata on sijoitettava alueelle jossa sekä nuori että vanha viihtyvät vapaa-ajallansa. Radat on sijoitettava hyvin näkyviksi kävleyreittien ja pyöräilyreittien varrelle, koska ihmiset usein spontaanisti valitsevat minigolfin pelaamisen.

Ratojen sijoittaminen

Radat on hyvä sijoittaa niin että puistomainen kokonaisuus säilyisi. On myöskin hyvä jos rata-alue ei ole liian kallioinen ja mäkinen, koska se voi olla este liikuntarajoitteisille.

Jos tilaa on hyvin on hyvä sijoittaa keskelle aluetta esim. sadesuoja, pöytä jossa voi nauttia virvokkeita tai pelejä seuraavalle yleisölle tilaa.

Parkkialue

Vähintään 15 auton parkkialue on oltava minigolfradan läheisyydessä. Myöskin n. 20 pyörän/mopon parkkitila on otettava myöskin huomioon.

Tilat

Minigolf pelivuorojen myymiselle sekä kioskitoiminnan ylläpitämiseen tarvitaan myyntitilat radan välittömään läheisyyteen. Kahvilatoiminnan ylläpitäminen tarjoilupöytineen radan yhteydessä tai läheisyydessä on iso etu.

Kerhotilat

Koska Minigolf on melko pieni urheilu Suomessa, on todennäköistä että Minigolf kerho perustetaan, ja kilpailutoimintaa järjestetään radalla. Tämän takia voidaan tarvita kerhotiloja. Jos kerhotilaa ei rakenneta kioskin yhteyteen heti alkuvaiheessa, on hyvä ottaa se kuitenkin huomioon ja varata tilaa lisärakennukselle tulevaisuudessa.

Maatyöt

Minigolfradan maa-alue on oltava sala-ojitettu. Myöskin sähkökaapelit ja vesiliitännät on oltava valmiina ennenkuin rakennuksien sekä radan rakentaminen aloitetaan.

Sadesuoja

Sadesuoja on hyvä olla jos sade pääsee yllättämään pelaajat. Joko katos tai muu sadesuoja joka on keskeisesti sijoitettuna.

WC tilat

WC tilat on oltava radan välittömässä läheisyydessä, ja henkilökunnan WC kioskirakennuksessa. Mielellään myöskin Inva-WC joka samalla toimii lastenhoitohuoneena.

Lipputangot

Lipputangoilla luodaan mukava ensivaikutelma! Lipputangoilla voidaan myöskin näkyä kauemmas ja saada näin lisää pelaajia.

Ilmoitustaulu

Muistitaululla voidaan informoida mitä minigolf radoilla tapahtuu kauden aikana. Esim. kilpailutulokset, päivän paras tulos, kerhokilpailuista, pelisäännöt, y.m. voidaan kertoa ilmoitustaululla joka on kioskirakennuksen yhteydessä.

Ilmoitustaulun on oltava tarpeeksi suuri jotta esim. Suomen ratagolf yhdistys voivat ilmoittaa kansallisista sekä kansainvälisistä kilpailuista sekä kilpailujen tuloksista.

Aurinkosuojia

Aurinkosuojilla voidaan piristää alueen ilmettä, ne antavat myöskin suojaa sekä auringolta että sateelta.

Minigolf (ratagolf) tarvikkeet

Minigolfradan status paranee jos mailat, pallot sekä muut varusteet ovat hyvätasoisia.
Täydellinen kilpailuvarustus on oltava vuokrattavissa radalla.

Markkinointi

Heti kun päätös rakentaa minigolfrata on tehty, on hyvä ottaa yhteyttä kunnan/kaupungin turistivastaavaan, jotta tietoa radasta saadaan mukaan kunnan/kaupungin turismi-materiaaliin. Myöskin opastetauluja on sijoitettava strateegisesti hyville paikoille minigolfradan läheisyyteen.

Puhelin

On hyvä jos Minigolfradan kioskissa on oma puhelin koska monet haluavat kysellä aukiolo-aikoja, kilpailuista y.m.

Informaatio

Suomen ratagolfyhdistyksellä on henkilökuntaa jotka antavat ilmaista sekä hyödyllistä neuvoa miten järjestää kilpailut. Ottakaa yhteyttä heidän henkilökuntaansa niin he antavat neuvoa.