HYVÄ TIETÄÄ ENNEN MINIGOLF RADAN RAKENTAMISTA

Radan ympäristön pinta

Radan kunnossapito ja hoitaminen on helpompaa jos ratojen lähiympäristö on pinnoitettu betonilaatoilla, asvaltilla, kyllästetyllä puupinnnalla tai vastaavaa.
On tärkeää että kyseinen pinnoite ei estä ratojen alapinnan kuivumista.

Ratojen Vaikeustaso

On tärkeää että ratojen vaikeustaso on pelaajan osaamistasoon sopiva. Tämän takia on hyvä jos radan vaikeustasoa voidaan tarpeen mukaan muutta vaikeammaksi tai helpommaksi.

Oheistarvikkeet

Radan vierellä on hyvä olla penkki, myöskin ratojen ulkoreunoissa on hyvä olla penkkejä. Tarjoilupöytiä ja penkkejä on hyvä olla kioskin/myyntiluukun läheisyydessä. Pienille lapsille leikkialue joko alueella tai alueen läheisyydessä. Roska-astioita sekä tuhkakuppeja on oltava tarpeellinen määrä hyvin sijoitettuna.

Alueen aitaaminen

Jotta voitaisiin järjestää kilpailuja on alue voitava rajata. Rajaaminen voidaan tehdä väliaikaisellä rajauksella kilpailun aikana tai kiinteällä aitauksella ympäristöön sopivalla rakennusmateriaalilla. Aitauksen korkeus on oltava korkeintaan 1m korkuinen.

Suunnittelu

Näyttävällä ja kiinnostavalla minigolfradalla on kukkapenkkejä, puskia, pensasaitoja sekä muita istutuksia kuten kukkia ja puita. Jotta tarvittavat viherkasvit ja kukat voidaan suunnitella radan yhteyteen on hyvä käyttää osaavaa puutarhuria tai puutarhasuunnittelijaa.

Valaistus

Myöhäisinä syysiltoina valaistuksesta on näkyvää hyötyä. Valopisteiden sijoitus on tärkeää koska varjoja ei saisi muodostua pelikentälle. Osaava valosuunnittelija tai sähköalan suunnittelutoimisto voi auttaa suunnittelussa.